O nás

Vítejte v Obchodním centru Velká Ohrada – kde se setkává podnikání a pohodlný nákup na jednom místě. Naše prostorné kanceláře nabízejí ideální pracovní prostředí, zatímco naše variabilní obchodní prostory poskytují dokonalé místo pro nákupy a odpočinek.

Kontakt

Kouzlo pěstování bylinek ve Vaší zahradě

Bylinky: Malý zázrak pro vaší zahradu i kuchyni

Pěstování bylinek je skvělý způsob, jak oživit vaši zahradu a zároveň obohatit kuchyni o čerstvé a aromatické ingredience. Bylinky jsou nenáročné na pěstování, a proto jsou ideální volbou jak pro začínající zahradníky, tak pro zkušené pěstitelé.

Jak začít s pěstováním bylinek?

  1. Výběr správného místa: Bylinky milují slunce, takže je ideální je umístit na místo, kde budou mít alespoň 6 hodin slunečního svitu denně. Pokud máte omezený prostor, můžete je pěstovat i v květináčích na balkóně nebo okenním parapetu.

  2. Příprava půdy: Většina bylinek preferuje dobře odvodněnou půdu. Pokud pěstujete bylinky v zahradě, můžete do půdy přidat kompost, který zlepší její strukturu a dodá jí potřebné živiny.

  3. Výběr bylinek: Mezi nejoblíbenější bylinky patří bazalka, máta, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj a petržel. Tyto bylinky jsou nejen chutné, ale také snadno pěstovatelné.

  4. Zalévání a péče: Bylinky potřebují pravidelnou zálivku, ale dejte pozor, abyste je nepřelili. Půda by měla být vlhká, ale ne mokrá. Pravidelně odstraňujte odkvetlé květy a žluté listy, aby rostliny zůstaly zdravé a vitální.

Tipy na pěstování některých bylinek:

  • Bazalka: Pěstujte ji na slunném místě a pravidelně zaštipujte vrcholky, aby se rozvětvovala a nebyla hořká.
  • Máta: Mátu je nejlepší pěstovat v květináči, protože má tendenci se rychle rozrůstat a může ostatní rostliny vytlačit.
  • Rozmarýn: Tento stálezelený keř potřebuje hodně světla a tepla. Je vhodné ho pěstovat v květináči, abyste ho mohli v zimě přenést dovnitř.

Pozvánka na středeční trhy v Centru Velká Ohrada

Pokud máte zájem dozvědět se více o pěstování bylinek, přijďte nás navštívit na středeční trhy v Centru Velká Ohrada! Každou středu od 08:00 do 18:00 zde naleznete čerstvé bylinky, sazenice a další zahradnické potřeby. Navíc si můžete popovídat s našimi odborníky, kteří vám rádi poradí s pěstováním a péčí o vaši zahradu.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*